OFFICIEEL: Club Brugge maakt opvolger van Alfred Schreuder bekend

OFFICIEEL: Club Brugge maakt opvolger van Alfred Schreuder bekend
Woensdag 25 mei 2022 - 14:02   I   door Redactie

Club Brugge heeft de nieuwe coach bekendgemaakt. Blauw-zwart stelt Carl Hoefkens aan als opvolger voor Alfred Schreuder, die naar Ajax verhuist.

Hoefkens was het voorbije seizoen aan de slag als T2. In tegenstelling tot Philippe Clement hoeft hij dus niet eerst uit te wijken naar een andere club omdat hij slechts ervaring heeft als assistent.

Club Brugge geeft Hoefkens meteen de kans om T1 te worden. Rik De Mil en Paul Okon worden de assistenten van de nieuwe coach. Alledrie tekenden ze een contract voor onbepaalde duur.

De naam van de 50-jarige Okon is opmerkelijk. De Australiër is een clubicoon en vervoegt nu dus ook de technische staf van blauw-zwart.

"Man van het huis"

Hoefkens begint dus aan zijn eerste taak als hoofdcoach, meteen bij de landskampioen. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe rol. Ik denk dat ik niet lieg als ik mezelf een man van het huis mag noemen", zegt de voormalige verdediger op de officiële kanalen. 

"Net zoals ik als speler, talent coach en assistent het onderste uit de kan wou halen wil ik ook als trainer mij volledig geven om bij te dragen aan de verdere uitbouw en successen van Club Brugge. Samen met de bestaande staf en nieuwe gezichten voelen we ons gewapend om deze uitdaging aan te gaan", klinkt het nog.

Poll: Vind jij Hoefkens een goeie keuze?

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022