"Club Brugge degradeert naar cafévoetbal: Meest gehate club in Vlaanderen"

Dinsdag 17 mei 2022 - 13:45   I   door Redactie

Zelden bleef een uitspraak zolang nazinderen als die van Bart Verhaeghe afgelopen zondag na de titelmatch op Antwerp. En daar betaalt hij nu de prijs voor.

Het is niet toevallig Hans Vandeweghe die de voorzitter van Club Brugge hard aanpakt. De sportjournalist draait in De Morgen nooit rond de pot en spaart kool noch geit. Dus ook niet na de uitspraken van Verhaeghe over de zogeheten oneerlijke concurrentie door Union en moederclub Brighton.

"Sympathie mag niet meespelen", start Vandeweghe zijn betoog. "Natuurlijk is Union als underdog sympathieker dan de dynastie Club Brugge. Zelfs Tony Bloom (eigenaar van Union, red.) zal sympathieker zijn dan Bart Verhaeghe, maar ie-de-reen in het Belgische voetbal is sympathieker dan Bartje met het BV-petje."

"Als de 'sympathy vote' de norm zou zijn, dan speelde Club Brugge - de club met de grootste aanhang maar tegelijk de meest gehate club in Vlaanderen - in het cafévoetbal", vervolgt hij in zijn column. Maar dat wil niet zeggen dat Vandeweghe iets tegen blauw-zwart heeft, integendeel.

Dankbaar

"Union had de eerste Belgische kampioen kunnen zijn die volledig in buitenlandse handen is. We moeten met zijn allen Club Brugge dankbaar zijn dat dit niet is gebeurd", besluit Vandeweghe met een pluim voor de nieuwe kampioen. "Laat dat even doordringen."

Poll: Wie is volgens jou de meest gehate club in Vlaanderen?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  Union  I  Brighton

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022