Veel kritiek na rel rond De Ketelaere: "Tast zijn eigen geloofwaardigheid aan"

Veel kritiek na rel rond De Ketelaere:
Donderdag 12 mei 2022 - 14:15   I   door Redactie

Er was rond de dubbele confrontatie met Union behoorlijk wat te doen rond de tactische bezetting die bij Club Brugge toegepast werd. En dat lag ook aan Alfred Schreuder.

Want de Nederlander verraste in de eerste match op het veld van Union door Charles De Ketelaere zo te positioneren dat hij als een halve linksback moest opdraven. Los van het feit dat blauw-zwart niet uit de verf kwam, kreeg Schreuder daar toen al veel kritiek op omdat hij de Rode Duivel zo zou mismeesteren.

In de 'terugmatch' in het Jan Breydelstadion liet hij De Ketelaere dan wel weer op zijn normale positie centraal voorin plaatsvatten. En toch weigerde de trainer toe te geven dat hij zich in de eerste match misrekend had. Iets waar René Vandereycken zich over opwindt in Het Nieuwsblad.

"Dat ontgoochelde me enorm", klinkt het in zijn column. "Als Schreuder had gezegd dat hij op Union iets geprobeerd had, maar dat het door omstandigheden niet gelukt was, dan was daar niets verkeerds mee, noch voor hem, noch voor De Ketelaere."

Moeilijker

"Maar de kronkels waarmee hij het nu probeerde uit te leggen, raakten kant noch wal. En zo tast Schreuder zijn eigen geloofwaardigheid aan." Nochtans had hij de voorbije maanden blijk gegeven van eerlijke communicatie. "Is dat nu moeilijker omdat het over een eigen beslissing gaat?”

Poll: Vind je dat Vandereycken gelijk heeft?

TAGS  I  Club Bruge  I  Union

dinsdag 17 mei 2022

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022