Straffe Mignolet en missers van Union brengen Club Brugge dicht bij de titel

Woensdag 11 mei 2022 - 22:22   I   door Redactie

Club Brugge heeft de drie punten gepakt tegen Union. De titel is nu bijzonder dichtbij na deze krappe zege. Op het einde werd een doelpunt van Casper Nielsen nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Club Brugge - Union 1-0

Club Brugge mag Simon Mignolet dankbaar zijn. De doelman hield blauw-zwart al na enkele seconden recht en deed dat nadien nog enkele keren over. Het was hij die ervoor zorgde dat het kort na de rust nog steeds 0-0 stond. Club Brugge moest wachten tot na de tweede gele kaart van Machida vooraleer er een schot tussen de palen kwam (van Hendry).

Het was wel het sein voor enkele dolle Brugse minuten en die leverden ook een doelpunt op. Na een knal van Buchanan duwde doelman Moris de bal tegen Bager aan en zo hobbelde de bal binnen. Zelfs met z'n tienen was Union nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar Undav kopte naast. Waar hij in de reguliere competitie met zijn ogen dicht de weg naar doel vond, is het nu voor de spits vele moeilijker.

Toch kwam de gelijkmaker er nog. Casper Nielsen trapte het leer in de verste hoek fantastisch binnen. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Doelpuntenmakers:
65' Moris (own) 1-0

Rood:
59' Machida (U, 2x geel), 90+3 Buchanan (C, 2x geel)

Poll: Verdient Club Brugge de titel?