AA Gent stunt op KV Mechelen en zet Anderlecht en Antwerp op rozen

AA Gent stunt op KV Mechelen en zet Anderlecht en Antwerp op rozen
Dinsdag 10 mei 2022 - 20:40   I   door Redactie

Ze zullen van ver moeten komen om AA Gent nog van de groepszege in play-off 2 te houden. Een tweede zege op rij tegen KV Mechelen zet de Buffalo's veilig.

KV Mechelen-AA Gent 1-2

Wat als... AA Gent toch nog in play-off 1 geraakt was? Het zou wel eens een titelstrijd met drie in plaats van met twee geweest kunnen zijn. Er staat in deze play-off 2 immers geen maat op de Buffalo's. Na de 1-0-winst thuis werd nu ook een stuntje gerealiseerd op het veld van KV Mechelen.

Net als in Union-Club speelde een strafschop een belangrijke rol. Bij een 0-1-stand miste Mrabti op slag van rust voor de thuisploeg, waardoor het in het slot een zuur verlies werd. Niet enkel Gent juichte trouwens, ook Anderlecht en Antwerp. Want als KRC Genk straks zou verliezen zijn zij al zeker van Europees voetbal.

Maar zelfs als de Limburgers later op de avond winnen van Charleroi, zal het bijzonder moeilijk worden Gent bij te benen. Omdat de Buffalo's als bekerwinnaar al een Europees ticket hebben, vallen bij groepswinst de barragematchen tegen de nummer vier in play-off 1 weg. En kunnen zowel Anderlecht als Antwerp juichen.

Doelpuntenmakers: 

36' Ngadeu 0-1, 88' Hairemans 1-1, 90+4' Tissoudali 1-2

Poll: Denk je dat Gent dit nog uit handen geeft?

TAGS  I  KV Mechelen  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024