Ex-ref Gumienny gaat in tegen beslissing over Genk: "Dat klopt toch niet?"

Ex-ref Gumienny gaat in tegen beslissing over Genk:
Maandag 09 mei 2022 - 17:30   I   door Redactie

Voor KRC Genk zal het een seizoen worden om snel te vergeten, zelfs al wordt er een Europees ticket behaald. Maar als dat niet lukt zullen ze nog wel eens terugdenken aan Charleroi.

Niet zozeer omdat in de toegevoegde tijd de 3-2 van de Karolo's werd afgekeurd, maar wel omdat hun doelman Hervé Koffi niet uitgesloten werd. Die kreeg in minuut 26 slechts geel voor een charge op Paintsil en geen rood. Waarna Genk op een gelijkspel bleef steken.

Een vroege uitsluiting bij Charleroi had het spelbeeld natuurlijk serieus beïnvloed. Maar het Referee Department schoot zijn ref en de VAR te hulp. "Wij steunen de beslissing voor een roekeloze fout en voor het stoppen van een beloftevolle aanval", klinkt het.

Dat het Referee Department oordeelt dat de actie geen uitsluiting waard is, is om volgende reden: "KRC Genk-aanvaller Joseph Paintsil gaat bij deze situatie niet recht op doel af." Maar daar wil ex-topscheidsrechter Serge Gumienny niet van horen.

Donkerrood

"Voor mij was dit donkerrood", aldus Gumienny in Het Belang van Limburg. "Als je ziet met welke kracht en snelheid Koffi Paintsil neerhaalt, dat is toch rood? Zeker als je de aanvallers wat wil beschermen in het huidige voetbal." Het zal voor nog meer frustratie zorgen bij KRC Genk.

Poll: Vind je dat Gumienny gelijk heeft?

TAGS  I  Charleroi  I  KRC Genk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024