Nieuw competitieformat al meteen afgeschoten: "Kan nooit de bedoeling zijn"

Nieuw competitieformat al meteen afgeschoten:
Woensdag 04 mei 2022 - 13:00   I   door Redactie

De play-offs zijn al jaren een onderwerp van discussie. En er zijn al verschillende voorstellen gekomen om aanpassingen door te voeren. Zoals ook nu weer.

Grootste reden om het format te wijzigen is het gegeven dat het seizoen voor 14 van de 24 profclubs er nu al op zit. "Een schande", stelt journalist François Colin in De Witte Duivel. "Gelukkig wordt er werk gemaakt van een nieuwe format.

Een mogelijke formule die gepromoot wordt is twee reeksen (1A + 1B) van twaalf clubs met nadien drie groepen van acht: de eerste acht van 1A, de laatste vier van 1A samen met de eerste vier van 1B en tot slot de laatste acht van 1B.

"Alles is beter dan het huidige systeem, maar dé oplossing is dit ook niet", schrijft Colin daarover. "Het is om te beginnen te ingewikkeld. Zoals in Nederland iemand schreef: je moet hogere wiskunde gestudeerd hebben om de gang van zaken in België uit te leggen. Dat kan nooit de bedoeling zijn."

Spanning?

Maar hij ziet nog meer redenen om dit format af te schrijven. Namelijk dat het enkel voor de clubs die play-off 1 spelen echt aantrekkelijk is. "In Play-off 2 kan de spanning voor een aantal ploegen al snel verdwijnen. De kans is bovendien vrij groot dat de kampioen van tweede afdeling niet promoveert."

Over play-off 3 is hij al helemaal niet te spreken. Want die clubs moeten veertien wedstrijden spelen om niet bij de laatste twee te eindigen. Halfweg de eindronde spelen de helft van de ploegen nog voor niets." Zijn besluit: "Nee, er zijn betere formules te bedenken."

Poll: Vind jij dit een goed format?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024