Voetbalbond laat zich niet doen en slaat Hein Vanhaezebrouck met verstomming

Voetbalbond laat zich niet doen en slaat Hein Vanhaezebrouck met verstomming
Dinsdag 03 mei 2022 - 13:00   I   door Redactie

AA Gent heeft zijn eerste overwinning in de play-offs beet. In Charleroi wonnen de Buffalo's met 1-3, maar geen spoor van Hein Vanhaezebrouck. Hij kreeg een week eerder rood na protest tijdens de wedstrijd tegen KRC Genk en was dus geschorst.

De Gent-coach haalde na de wedstrijd tegen Genk zwaar uit naar scheidsrechter Nathan Verboomen. Daarnaast noemde hij bij Het Laatste Nieuws het Referee Department leugenaars. Daar kunnen ze bij de voetbalbond allerminst mee lachen.

Dezelfde krant meldt nu dat ze hem voor twee zaken willen vervolgen. Ten eerste voor de wedstrijd tegen Genk. Tijdens de wedstrijd kreeg hij twee keer geel voor hevig protest en daarna heeft hij in de spelerstunnel én op de persconferentie nog kritiek geuit. Daarvoor vraagt de bond één speeldag schorsing en 1000 euro boete.

Ten tweede voor de uithaal richting het Referee Department. Daarvoor zijn ze nóg strenger en vragen ze een schorsing van twee speeldagen en een boete van 2000 euro. De kans is groot dat AA Gent in beroep gaat, maar één ding is zeker: het laatste woord is hier nog niet over gezegd.

Poll: Terechte strafvoorstellen?

TAGS  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Charleroi

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022