Anderlecht en Genk slaan de handen in elkaar om nachtmerrie te voorkomen

Anderlecht en Genk slaan de handen in elkaar om nachtmerrie te voorkomen
Donderdag 28 april 2022 - 08:30   I   door Redactie

De beloften van Anderlecht en KRC Genk maken zich op voor 1B, maar er zijn enkele regels die de Belgische topclubs graag anders zouden zien. Heel wat jonge talenten mogen op dit moment volgend seizoen niet meer aantreden in 1B.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Spelers jonger dan 23 jaar die in hun carrière al minstens 45 minuten in minstens 15 wedstrijden met de A-kern meespeelden in hun carrière komen niet meer in aanmerking voor de beloften. Voor spelers jonger dan 20 jaar gaat het over 20 wedstrijden.

En dat zou slecht nieuws zijn voor Anderlecht en KRC Genk. Vincent Kompany gaf Killian Sardella, Marco Kana en Anouar Ait El Hadj regelmatig kansen bij de A-kern. Daardoor kunnen zij volgend seizoen al niet meer ingezet worden in 1B. Bij de Limburgers is Luca Oyen op weg om die 'mijlpaal' te bereiken.

De Belgische topclubs slaan volgens Het Nieuwsblad de handen in elkaar. "Mogelijk wordt er dan gewerkt met percentages. Dan kan er na 10 speeldagen in de JPL een eerste balans worden opgemaakt", schrijven ze.

Percentages

"Jonkies die bij de A-ploeg bijvoorbeeld in 75 procent van de wedstrijden meededen, vallen dan af voor de 1B-ploeg", gaan ze verder. "Wie slechts aan 50 procent zit, is dan wel nog inzetbaar in de Proximus League." Afwachten of de andere clubs uit 1B dat zien zitten.

Poll: Vind jij de voorwaarde met de percentages beter?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024