OFFICIEEL: Beerschot kent verrassende uitspraak over schorsing na Antwerp

OFFICIEEL: Beerschot kent verrassende uitspraak over schorsing na Antwerp
Woensdag 27 april 2022 - 10:13   I   door Redactie

De naam van Antwerp blijft steeds maar in het nieuws opduiken. Al ligt dat ook niet altijd aan de club zelf. Zoals nu met Beerschot.

Dat moest woensdagochtend in de vorm van voorzitter Francis Vrancken voor het Disciplinair Comité verschijnen. De man moet zich verantwoorden voor uitspraken die hij deed na het verlies in de derby op Antwerp.

Kort na de wedstrijd trok hij de integriteit van scheidsrechter Nathan Verboomen in twijfel. Vrancken suggereerde onder meer dat Verboomen via zijn job (voedingsadviseur bij 6D Sports Nutrition) een link zou hebben met Antwerp

Het Bondsparket vond dat absoluut niet kunnen en wou Vrancken vervolgen voor "Niet-gefundeerde uitlatingen waardoor de integriteit van de scheidsrechter ten onrechte publiekelijk in twijfel werd getrokken". Met een schorsing en boete tot gevolg.

Vrije meningsuiting

Het Disciplinair Comité heeft Vrancken nu echter vrijgesproken omdat het de ten laste gelegde feiten onvoldoende bewezen acht. Verrassend is vooral dat het comité oordeelt dat de preses gebruik maakte van zijn recht op vrije meningsuiting, zonder daarin beledigend uit te halen naar de ref, wedstrijdleiding of de bond.

Poll: Vind jij dit een correcte uitspraak?

TAGS  I  Beerschot  I  Antwerp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024