'Opeens grote zorgen rond spelmaker Kevin De Bruyne bij Manchester City'

'Opeens grote zorgen rond spelmaker Kevin De Bruyne bij Manchester City'
Maandag 25 april 2022 - 10:30   I   door Redactie

Het is niet altijd wat het lijkt. Kevin De Bruyne schitterde afgelopen zaterdag met Manchester City tegen Watford, maar er speelt meer.

Want het was te opvallend om naast te kijken dat onze landgenoot al na 57 minuten naar de kant werd gehaald. Na de wedstrijd bleek dat Pep Guardiola dat met gegronde reden deed. En dat voorspelt weinig goeds voor de nabije toekomst.

"Je zou het hem niet toegeven, maar Kevin heeft last van zijn enkels. Dat komt door alle schoppen die hij in de voorbije wedstrijden gekregen heeft", aldus de Manchester City-trainer. "Natuurlijk speelt dat door mijn hoofd. Daarom dat ik er hem zo vroeg afhaal."

Guardiola vreest vooral dat hij De Bruyne zou kwijtspelen net nu er zo'n cruciale periode aankomt. Dinsdag al is er de clash in de Champions League-halve finale tegen Real Madrid, daarna is het ook in de competitie van moeten.

Risico

Want doordat Liverpool maar blijft in de nek van The Cityzens hijgen is Man City verplicht om telkens zijn sterkste elftal op te stellen. Met het risico vandien. En een City zonder De Bruyne is toch een niveau lager dan met.

Dat bleek in de halve finale van de beker tegen Liverpool waarin ze uitgeschakeld werden. Het wordt voor Guardiola dus hout vasthouden dat hij zijn spelmaker fit kan houden voor het slot van de competities. 

Poll: Denk je dat De Bruyne fit zal blijven?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Manchester City  I  Watford

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024