OFFICIEEL: Club Brugge hakt knoop door over beroep tegen Union: "Schade"

OFFICIEEL: Club Brugge hakt knoop door over beroep tegen Union:
Zondag 24 april 2022 - 10:15   I   door Redactie

Zondag gaat play-off 1 van start met Club Brugge-Antwerp en Union-Anderlecht. En daarmee is er ook definitief duidelijkheid over de voorsprong van Union.

Die blijft drie punten. Want de zeven dagen tijd waarin Club Brugge een verzoekschrift kon sturen naar het BAS (het Belgisch Arbitragehof voor de Sport) om nog beroep aan te tekenen tegen de forfaitzege die Union cadeau kreeg, is verstreken.

Door de rellen tijdens Union-Beerschot werd de wedstrijd bij een 0-0-stand gestaakt, maar kregen de Brusselaars achteraf wel de drie punten. Blauw-zwart legt zich daar nu echter definitief bij neer. Al weet De Standaard dat de Bruggelingen wel degelijk een beroep overwogen hebben.

"Maar Club zag in dat er juridisch weinig ruimte was om zijn slag thuis te halen", aldus de krant. "Eén punt kan straks beslissen over de titel, maar nu in beroep gaan en ongelijk krijgen zou alleen maar tot gezichtsverlies lijden. Club vreesde dat de zaak de ploeg schade zou berokkenen."

Groene tafel

Dat heeft ook te maken met het feit dat CEO Vincent Mannaert in het verleden al meermaals zijn onvrede liet blijken over de vele rechtszaken die het profvoetbal lam legden en daarvoor zelfs uit de Raad van Bestuur van de Pro league stapte.

"Zelf een (weinig beloftevolle) beroepsprocedure opstarten zou haaks hebben gestaan op dat pleidooi. Club Brugge wil dat niemand later kan zeggen dat het een mogelijke titel dankzij de groene tafel wilde behalen", besluit De Standaard.

Poll: Vind jij dat Club hier goed aan doet?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022