Olivier Deschacht haalt ineens keihard uit: "Dit is gewoon ontoelaatbaar!"

Olivier Deschacht haalt ineens keihard uit:
Zaterdag 23 april 2022 - 07:30   I   door Redactie

Tegenwoordig gaat Olivier Deschacht door het leven als trainer van de nationale U21 en als analist, maar vroeger was hij uiteraard jarenlang te zien in het shirt van Anderlecht.

Wie Olivier Deschacht zegt, zegt Anderlecht. En andersom. Meer dan zeventien jaar speelde hij mee met de A-kern. Daarvoor doorliep hij de paars-witte jeugdreeksen. Anderlecht kon maandag eindelijk nog eens een prijs pakken, maar verloor de bekerfinale van AA Gent na strafschoppen.

"Jammer dat Gent en Anderlecht er zo'n dramatische wedstrijd van maakten", zei Deschacht bij Het Laatste Nieuws. "Ik zag een ploeg die niet wou tegen een ploeg die niet kon. Anderlecht wilde precies niet voluit gaan en Gent kon niet omdat de helft van hun ploeg na een uur niet meer vooruit geraakte."

"Hoe bestaat het dat de helft van de spelers in zo'n match krampen krijgt, ik begrijp er niets van", ging de ex-verdediger van Anderlecht verder. "Wordt er anders getraind? Verzorgen spelers zich minder goed? Ik weet het niet, maar dit is echt ontoelaatbaar."

Vroeger

Volgens Deschacht was het vroeger toch heel anders. "Ik ben niet de man die graag met het vingertje zwaait en 'over mijn tijd' praat. Maar ik heb de indruk dat wij vroeger fitter waren en makkelijk 50 wedstrijden op een seizoen aan konden. Echt bizar", sloot hij af.

Poll: Vond jij de bekerfinale ook zo dramatisch?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024