AA Gent reageert fel na schandalig optreden tegenover Club: "Kan echt niet"

AA Gent reageert fel na schandalig optreden tegenover Club:
Vrijdag 22 april 2022 - 19:00   I   door Redactie

In play-off 1 komt er opnieuw geen strijd tussen AA Gent en Club Brugge, maar naast het veld blijft de rivaliteit bestaan.

En dat kwam na de bekerwinst van de Buffalo's nog eens pijnlijk tot uiting. Zo raakte nu bekend dat maandagavond bij de feestviering in Paleis 12 iemand op het podium door de microfoon het zo verfoeide lied 'Alle boeren zijn homo's' zong.

Een belediging richting Club Brugge, maar in de eerste plaats natuurlijk discriminerend. Jammer genoeg werd het werd kort meegezongen door een deel van het publiek. Al werd de onverlaat snel tot de orde geroepen en ging het gezang snel over in een ander lied. 

"Als club vinden wij dit echt niet kunnen", reageerde AA Gent officieel. "De persoon in kwestie maakte geen deel uit van de erkende sfeergroepen. De man toonde wel meteen schuldinzicht en heeft zijn oprechte verontschuldigingen aangeboden."

Schade

Besloten werd met: "Homofobe spreekkoren schaden ons als club in onze opdracht een inclusief en veilig kader te scheppen voor al onze supporters. AA Gent zal zich onverkort blijven inzetten in de strijd tegen discriminatie en racisme."

Poll: Vind je het goed dat AA Gent officieel reageert?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Club Brugge

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022