'Anderlecht vreest voor Club Brugge-scenario en schiet uit de startblokken'

'Anderlecht vreest voor Club Brugge-scenario en schiet uit de startblokken'
Vrijdag 22 april 2022 - 09:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht maakt iedereen zich op voor de zes topwedstrijden in de Champions' play-offs, maar tegelijk zijn ze ook bezig met komend seizoen. Er zal heel wat veranderen voor paars-wit.

En dat geldt niet alleen voor de A-kern, maar ook voor de beloften. De beloften van Anderlecht zullen volgend seizoen aantreden in 1B en daar willen ze geen mal figuur slaan. Het is Club NXT vorig seizoen overkomen. De beloftenploeg van Club Brugge wist maar twee keer te winnen in 28 competitiewedstrijden.

Bij Anderlecht willen ze zo'n scenario koste wat kost vermijden en dus zijn ze op zoek naar versterking. Die hopen ze volgens Het Nieuwsblad te vinden bij KMSK Deinze, want ze hebben hun oog laten vallen op de 29-jarige Lennart Mertens. Hij scoorde dit seizoen twaalf doelpunten in 1B.

Zijn contract loopt af in 2023 en daar hoopt paars-wit dus gebruik van te maken. De regels stellen voorlopig dat beloftenteams twee dertigers mogen afleveren die nog nooit bij de A-ploeg gespeeld hebben. De andere clubs uit 1B willen die regel echter graag anders zien. Volgende week zou het doek daaromtrent vallen.

Poll: Een goede zaak dat de beloften van enkele clubs uit 1A terechtkomen in 1B?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Club NXT  I  KMSK Deinze

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023