'Vincent Kompany verbleekt: Geliefd toptalent heeft het gehad bij Anderlecht'

'Vincent Kompany verbleekt: Geliefd toptalent heeft het gehad bij Anderlecht'
Donderdag 21 april 2022 - 08:00   I   door Redactie

Het seizoen van Anderlecht is voorlopig een ware rollercoaster. Paars-wit presteerde lang onregelmatig, maar kende wel een sterk einde van de reguliere competitie. Daardoor mag het zich opmaken voor de Champions' play-offs. Ze verloren wel de bekerfinale van AA Gent.

Daarin bleef zowat elke Anderlecht-speler onder de verwachtingen, maar één lichtpunt was Marco Kana. De 19-jarige middenvelder werd net voor het uur ingebracht voor de bleke Kristoffer Olsson en hij liet een zeer goede indruk na.

In principe is Kana pas vierde in de rij voor het centrale middenveld na Josh Cullen, Majeed Ashimeru en Kristoffer Olsson. Dit seizoen zat hij zelfs meer niet in de selectie dan wel. Hij geniet interesse vanuit het buitenland en dat zou hem wel eens aan het denken kunnen zetten.

"Alles zal afhangen van het project en het vertrouwen van Anderlecht", aldus zijn vader bij La Dernière Heure. "Als Anderlecht hem niet gebruikt, moeten ze hem loslaten. Ik vrees dat ze hem in 1B willen laten spelen en af en toe laten depanneren bij de eerste ploeg. Daar zal je Marco geen plezier mee doen."

Goudhaantje

De 19-jarige Kana heeft nog een contract tot medio 2025 en het is duidelijk dat hij nog een enorme progressiemarge heeft. Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde geschat op slechts twee miljoen euro, maar Anderlecht zal zeker een pak meer willen voor het goudhaantje.

Poll: Moet Marco Kana meer kansen krijgen van Vincent Kompany?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022