'Voetbalbond pikt VAR-drama in Cercle Brugge-AA Gent niet en grijpt in'

'Voetbalbond pikt VAR-drama in Cercle Brugge-AA Gent niet en grijpt in'
Woensdag 20 april 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het incident tijdens Cercle Brugge-AA Gent rond de (onbemande) VAR-camera's, waardoor de bezoekers onrechtstreeks op een gelijkspel bleven steken, krijgt een staartje.

Het Laatste Nieuws weet immers dat Het Referee Department van de voetbalbond aan de Pro League, de verzameling van eersteklassers, zal vragen om extra ondersteuning tijdens de play-offs. Met als hot topic de vraag of er een extra cameraman komt om de 3D-lijn te garanderen.

De krant schrijft dat de voetbalbond en de Pro League daarover donderdag samenzitten. Pijnpunt is het feit dat er een cameraman te laat op zijn plaats was in de tribune, waardoor er geen geldige 3D-buitenspellijn getrokken kon worden bij een betwistbare goal van Cercle Brugge.

"Jammer genoeg konden wij daar niets aan doen", aldus Stephanie Forde, operationeel directeur van het Referee Department. "Terwijl we wel altijd met de vinger gewezen worden. Daarom zullen we met de Pro League bekijken of er een extra camera mogelijk is. Dan moet er wel een extra cameraman betaald worden."

Poll: Moet er volgens jou een extra cameraman komen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023