Peter Vandenbempt doet Belgische clubs steigeren met pijnlijke VAR-onthulling

Peter Vandenbempt doet Belgische clubs steigeren met pijnlijke VAR-onthulling
Dinsdag 12 april 2022 - 12:00   I   door Redactie

Er zal altijd discussie zijn over de arbitrage en de VAR, maar bij AA Gent laait die discussie de laatste dagen nog nét iets meer op. De Buffalo's speelden op de voorlaatste speeldag gelijk tegen Cercle Brugge en grepen zo naast een play-off 1-ticket.

Bij het eerste doelpunt van Thibo Somers leek er sprake van buitenspel, maar dat kon niet gecheckt worden door de VAR. De camera was op dat moment immers niet bemand, aangezien de cameraman nog bezig was met het eerbetoon aan Miguel Van Damme.

Het stuitte op enorm veel onbegrip in de Belgische voetbalwereld, maar nu komt Peter Vandenbempt met een pijnlijke onthulling. "Bij wedstrijden die gecapteerd worden met vijf camera's, is de cameraman altijd te laat op post", zei hij namelijk bij De Tribune.

"Dat heeft te maken met het feit dat één cameraman verantwoordelijk is voor de spelers die het veld oplopen en de toss, en pas daarna naar de camera rechts aan het strafschopgebied gaat. Daardoor komt hij altijd te laat", sloot hij af. We mogen dus van geluk spreken dat het voorlopig enkel bij Cercle Brugge-Gent verregaande gevolgen had.

Poll: Vreemd dat dit probleem nog nooit aangepakt werd?

TAGS  I  AA Gent  I  Cercle Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024