Fout in bondsreglement kan voor ongeziene problemen zorgen in play-off 1

Fout in bondsreglement kan voor ongeziene problemen zorgen in play-off 1
Donderdag 07 april 2022 - 20:00   I   door Redactie

Union, Club Brugge en Antwerp zijn al zeker van hun ticket voor de Champions' play-offs. Anderlecht is sowieso de vierde in de rij als het zondag wint van KV Kortrijk.

Helaas is het reglement rond de verdeling van de Europese tickets niet waterdicht in België. Normaliter krijgen de eerste drie in de stand een Europees ticket. Daarnaast is er ook nog een Europees ticket voor de winnaar tussen het duel tussen de vierde in de stand en de winnaar van de Europe play-offs.

Union heeft sowieso al een Europees ticket bemachtigd omdat ze de reguliere competitie afsluiten als leider. Als Union nog vierde zou worden na de play-offs kan een fout optreden. Dat gebeurt als de bekerwinnaar in de Europe play-offs zit, maar de nacompetitie niet kan winnen.

Dan zou de derde uit de Champions' play-offs plots een Europees ticket mislopen. Absurd maar waar. Elke club uit de top vier zal er in eerste instantie uiteraard alles aan doen om de titel te pakken. Door de halvering van de punten is niemand kansloos.

Beïnvloeding

De vraag is wat er gaat gebeuren als AA Gent of Anderlecht in de Europe play-offs terechtkomt én de beker wint, maar de nacompetitie niet wint. Als Union op de laatste speeldag dan vierde staat, zullen de clubs er alles aan doen om niet derde te eindigen, want dan blijft de derde met lege handen achter.

Poll: Schandalig dat er zo'n fout in het reglement zit?

TAGS  I  Union  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  AA Gent

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024