Opmerkelijk transferoffensief doet Antwerp ongeziene inhaalbeweging maken

Opmerkelijk transferoffensief doet Antwerp ongeziene inhaalbeweging maken
Woensdag 06 april 2022 - 12:00   I   door Redactie

Dat Antwerp ambitieus is, weet onderhand iedereen in het Belgische voetbal. Maar nu zijn er ook opvallende cijfers om dat te bewijzen.

Want Het Laatste Nieuws heeft een berekening gemaakt van wat de Belgische eersteklassers het afgelopen jaar betaalden aan spelersmakelaars. En dat is maar liefst 6,3 miljoen euro minder dan het jaar voordien.

De krant schrijft dat Anderlecht koploper blijft met 4,4 miljoen euro, maar dat is wel 40 procent minder dan voordien. Ook de makelaarsuitgaven van Club Brugge (-2,3 miljoen), AA Gent (-1,2 miljoen) en KRC Genk (-0,6 miljoen) gingen serieus naar beneden.

Maar voor één club geldt die dalende trend niet. En dat is Antwerp. Op de Bosuil hebben ze een zware transferzomer achter de rug. De onkosten gingen met maar liefst 1,6 miljoen naar boven. Enkel Anderlecht staat nu nog boven Antwerp dat in totaal 3,7 miljoen uitgaf.

Poll: Denk je dat Antwerp die trend zal kunnen ombuigen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024