Voetbalbond schiet opeens in actie na VAR-drama tijdens Cercle Brugge-Gent

Voetbalbond schiet opeens in actie na VAR-drama tijdens Cercle Brugge-Gent
Woensdag 06 april 2022 - 08:00   I   door Redactie

Dat AA Gent op de vorige speeldag op het veld van Cercle Brugge alsnog zijn play-off-ticket verloren is aan Anderlecht, ligt de Buffalo's nog altijd zwaar op de maag.

Niet zozeer omwille van het puntenverlies op zich, het gelijkspel dat Cercle Brugge afdwong was immers oververdiend. Maar het is de buitenspelfase rond de 1-1 van Cercle-spits Thibo Somers in de vierde minuut die in het hoofd blijft spelen.

Want hoewel het buitenspel leek, kon er door de VAR geen 3D-lijn getrokken worden. Wat dan weer te maken zou hebben met een onbemande camera. Mede op aandringen van AA Gent heeft het Referee Department nu het bedrijf Deltacast aangesproken.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Deltacast is verantwoordelijk voor de buitenspeltechnologie en moet nu uitleg geven over het waarom van de onbemande camera. Het Referee Department moet een snel antwoord geven over de precieze omstandigheden.

Lijnrechter

Omdat de buitenspellijn niet kon getrokken worden, volgde de VAR de beslissing van de lijnrechter. En dat viel dus in het nadeel van AA Gent uit. En onrechtstreeks in het voordeel van Anderlecht, al kan nooit bewezen worden dat de Buffalo's bij een afgekeurde goal géén puntenverlies zou geleden hebben.

Poll: Vind je dat dit nog zin heeft?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024