'Anderlecht en Gent krijgen ferme uppercut in aanloop naar bekerfinale'

'Anderlecht en Gent krijgen ferme uppercut in aanloop naar bekerfinale'
Maandag 04 april 2022 - 08:00   I   door Redactie

AA Gent deed twee weken geleden haasje-over met Anderlecht door met 1-0 te winnen in de Ghelamco Arena. De Buffalo's hadden dus alles zelf in handen, maar speelden zondag gelijk tegen Cercle Brugge. Anderlecht wipte dankzij de overwinning tegen Charleroi opnieuw over Gent naar de vierde plaats.

Op 18 april strijden beide ploegen voor de beker, maar de kans is groot dat ze enkele sterkhouders zullen moeten missen. Bij AA Gent werd Vadis Odjidja zondag met een knieblessure naar de kant gehaald. "De manier waarop Odjidja het veld verliet, doet weinig goeds verhopen", schreef Het Laatste Nieuws.

Ook bij Anderlecht zijn er zorgen vanuit de ziekenboeg. Yari Verschaeren werd zondag al in de eerste helft gewisseld. Hij kampt met een liesblessure en ook hij is onzeker voor de bekerfinale. "Met of zonder Yari, het scheelt een pak voor Anderlecht", waren ze bij HLN duidelijk.

Bij paars-wit doen ze nog steeds hun uiterste best om ook Majeed Ashimeru op te lappen. Hij kampt al enkele weken met een enkelblessure. Toch vooral kopzorgen voor Hein Vanhaezebrouck en Vincent Kompany in aanloop naar het cruciale bekerduel.

Poll: Wie pakt dit seizoen de beker?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  Charleroi

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024