Vandenhaute komt met Adrien Trebel af om drastische wijziging door te voeren

Vandenhaute komt met Adrien Trebel af om drastische wijziging door te voeren
Donderdag 31 maart 2022 - 19:00   I   door Redactie

De eerste vier ploegen uit de beloftenreeks mogen volgend seizoen aantreden in 1B, maar Wouter Vandenhaute is niet echt opgezet met de voorwaarden die daaraan gekoppeld werden. Hij zou graag enkele drastische wijzigingen laten doorvoeren.

Eerder werd al bekend dat hij het inschrijvingsgeld "belachelijk veel" vond. Als een club een beloftenploeg wil inschrijven in 1B zal het een miljoen euro moeten ophoesten. Daarnaast zijn er ook nog de productiekosten (voor televisie). Die kunnen oplopen tot enkele honderdduizenden euro's. Dat zou Vandenhaute dus graag anders zien.

Maar ook over de reglementering over wie al dan niet mag aantreden in die beloftenploegen heeft de Anderlecht-voorzitter zijn bedenkingen. Bij de Pro League zijn ze van mening dat die niet bedoeld zijn om ervaren spelers wedstrijdritme op te laten doen.

Club NXT mocht al eens opdraven in 1B, maar kreeg dus strikte voorwaarden opgelegd. Voorwaarden die verbonden zijn met leeftijd, maar ook met het aantal wedstrijden bij de A-kern. Het zou dus logisch zijn als de Pro League die voorwaarden ook doortrekt naar volgend seizoen.

Ervaring

Maar wat moet er dan gebeuren met spelers als Adrien Trebel? Wouter Vandenhaute zou volgens Het Nieuwsblad willen dat de Pro League de voorwaarden herbekijkt en aanpast, zodat ook ervaren spelers - die geen vaste plek hebben in de A-kern - kunnen aantreden in 1B.

Poll: Vind jij het logisch dat de ervaren spelers niet mogen aantreden in 1B?

TAGS  I  Club NXT  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024