'Wintertransfer in de maak voor Club Brugge-sterkhouder Hans Vanaken'

'Wintertransfer in de maak voor Club Brugge-sterkhouder Hans Vanaken'
Dinsdag 29 maart 2022 - 17:30   I   door Redactie

Zaterdag stonden maar liefst drie Club-sterkhouders tussen de lijnen tegen Ierland. Hans Vanaken was een van de weinige uitblinkers bij de Rode Duivels.

Jaar na jaar bevestigt hij bij Club Brugge en nu doet hij dat ook bij de Rode Duivels. "Vanaken overstijgt de Belgische competitie en doet het gewoon goed bij de Rode Duivels", zei Stef Wijnants in TVL Sportcafé. "Hij heeft na het EK zeven van de acht matchen gespeeld en is vaak bepalend geweest."

Bij het nationale elftal zal hij wel moeten concurreren met enkele meer ervaren Duivels. "Het is afwachten of hij tussen Witsel, Tielemans en De Bruyne mag spelen, maar het is duidelijk dat hij een stap hogerop heeft gezet in de pikorde", zei Wijnants nog.

De kans is klein dat Vanaken in de zomer een stap hogerop zal zetten in clubverband. Vermoedelijk zal hij eerst mee naar Qatar willen afreizen. Als hij daar opnieuw een goede indruk nalaat, zou het dus wel eens kunnen dat hij na zeven jaar de deur bij Club Brugge achter zich dichttrekt.

Vaderschap

Vanaken wordt binnenkort ook vader en dat heeft hem ook aan het denken gezet. "Met grotere kinderen is zo'n transfer volgens mij moeilijker, dan met een baby. De eerste drie jaar beseft dat kindje toch niet waar het opgroeit", zei hij eerder al bij Het Laatste Nieuws. Bevestigen op het WK en dan een stap hogerop? Het zou zomaar kunnen.

Poll: Denk jij dat Vanaken volgend seizoen nog bij Club Brugge speelt?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024