Vincent Mannaert treedt opeens vervroegd af en maakt plaats voor oude bekende

Vincent Mannaert treedt opeens vervroegd af en maakt plaats voor oude bekende
Maandag 28 maart 2022 - 15:00   I   door Redactie

Dat Vincent Mannaert bij Club Brugge veel hooi op de vork neemt, dat is al langer geweten. Hij is naast algemeen manager eigenlijk ook sportief directeur. Daarnaast zijn er ook nog zijn bezigheden bij de Pro League.

Zeker na het aftreden van CEO Pierre François moest Mannaert bij die Pro League een versnelling hoger schakelen. Samen met Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute had hij immers een tijdelijk mandaat om de verzameling van profclubs voorlopig te leiden.

Maar één van hun opdrachten was om een nieuwe CEO te vinden. En dat is ook gelukt. De Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering hebben nu (ex-)politicus Lorin Parys aangesteld als nieuwe CEO. Hij verlaat N-VA.

Parys heeft nooit een officiële functie bekleed in het voetbal, maar deelt wel een verleden met Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Toen die in 2011 de nieuwe voorzitter van Club Brugge werd, was Parys woordvoerder van diens bedrijf Uplace.

1 april

De bedoeling is dat de 45-jarige Parys vanaf 1 april aan zijn nieuwe taken bij de Pro League begint. Dat betekent meteen dat zowel Vincent Mannaert als Wouter Vandenhaute dan vervroegd aftreden. Zij zouden normaal aanblijven tot eind juni.

Poll: Vind je Parys een geschikte CEO?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022