Zoon van ex-Rode Duivel: "Als het bij Club niet lukt, dan wel ergens anders"

Zoon van ex-Rode Duivel:
Maandag 28 maart 2022 - 08:30   I   door Redactie

Bij Club Brugge hebben ze het nu wel door. Dé manier om de kern op een relatief goedkope manier te versterken is inzetten op de jeugdwerking.

Naar het voorbeeld van Charles De Ketelaere. En er zit nog wel wat aan te komen bij Club NXT, de beloftenploeg van blauw-zwart. Romeo Vermant bijvoorbeeld, de 18-jarige zoon van ex-Rode Duivel Sven Vermant.

Vorig seizoen debuteerde hij als prof in 1B met Club NXT en voor zijn uitstekende prestaties werd hij in januari beloond met een contract tot 2024. In Sport/Voetbalmagazine gaat hij verder in op de hoge verwachtingen die er rond hem heersen.

Dat heeft te maken met het feit dat hij jeugdinternational is, maar uiteraard ook omwille van de naam van zijn vader. "Iedereen gaat ervan uit dat het druk met zich meebrengt en dat mensen je voortdurend vergelijken", aldus Romeo. "Maar zo ervaar ik het niet."

"Ik ben mijn papa niet, ik ben Romeo", vervolgt hij in het maandblad. "Onze carrières staan los van elkaar. Of het zal lukken, valt te bezien, maar het is mijn ambitie om een nog mooiere carrière te hebben dan hij."

Sentimentaliteit

Al beseft Vermant maar al te goed dat dat geen garantie is. "Blauw-zwart zit in ons hart, maar ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat er in het moderne voetbal geen plaats is voor sentimentaliteit. Als het bij Club niet lukt, dan breek ik ergens anders door."

Poll: Denk je dat Vermant zal doorbreken bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Club NXT

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023