'Schreuder bezorgt De Ketelaere domper bij de Rode Duivels': "Dat is zo fout!"

'Schreuder bezorgt De Ketelaere domper bij de Rode Duivels':
Zondag 27 maart 2022 - 11:00   I   door Redactie

Weinig spelers waar zoveel over gesproken wordt in het Belgische voetbal als Charles De Ketelaere. Dat geldt bij Club Brugge, maar evenzeer bij de Rode Duivels.

En na zijn weinig bevredigende prestatie in en tegen Ierland was hij na afloop van de partij opnieuw het gespreksonderwerp. In de studio van VTM ging Jan Mulder tegen Marc Degryse tekeer dat hij het maar niets vond hoe De Ketelaere voor de dag kwam.

"Bij de Rode Duivels zou hij geleerd hebben iets voorzichtiger te spelen, heb jij al eerder verklaard, Marc", aldus de Nederlandse analist. "Fout! Hij moet net risico nemen in zijn spel. Daarvoor is hij Charles De Ketelaere. Je moet hem niet beknotten."

Waarop Degryse reageerde: “Weet je van wie hij dat geleerd heeft, Jan? Van een Nederlandse trainer... Schreuder." Om vervolgens uit te leggen: "Onder Clement werd er sneller diep gespeeld, maar Schreuder hamert meer op controle en geduld."

Diepgang

"Maar jij, Jan, wil liever meer diepgang en voetbal naar voren. En dat snap ik ook. Vandaag ging het te veel breed of naar achteren, was er te veel breiwerk. Waardoor de aanvallers te weinig in ruimtes kwamen waar ze acties konden maken."

Poll: Vind je dat Degryse gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland  I  Burkina Faso  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024