'Vincent Kompany wil plots drastische ingreep doorvoeren in Jupiler Pro League'

'Vincent Kompany wil plots drastische ingreep doorvoeren in Jupiler Pro League'
Woensdag 16 maart 2022 - 08:00   I   door Redactie

De voetbalwereld is in volle verandering. Steeds vaker worden regels die al tientallen jaren bestaan aangepast. Aan de noden van het moderne voetbal.

Zo is de regel van de uitdoelpunten die dubbel tellen al gesneuveld en mogen er al vijf wissels plaatsvinden in plaats van drie. En als het Vincent Kompany afhangt dan wordt er in het Belgische voetbal nog een wijziging doorgevoerd.

Namelijk die van het aantal wisselspelers op de bank. Op dit moment zijn er dat zeven, maar de Anderlecht-trainer wil die het liefst zo snel mogelijk verhoogd zien. Naar het voorbeeld van Engeland waar er negen mogelijke invallers zijn. In Spanje, Italië en Nederland zelfs twaalf.

"Achttien namen op de feuille: voor mij is dat simpelweg niet goed genoeg", kon Het Laatste Nieuws uit de mond van Kompany noteren. Ingegeven doordat hij afgelopen weekend zijn defensie moest depanneren met youngsters als Kana en Sardella. Omdat hij naar eigen zeggen onvoldoende breed kon selecteren.

Meer ervaring

"Meer wisselspelers is meer kansen om jonge spelers extra in de etalage te zetten. Ik zeg niet dat die gasten altijd zouden spelen", aldus nog Kompany. "Maar wanneer je 2-0 of 3-0 voor staat, kan je hen wel de kans geven." Hij krijgt alvast steun van KRC Genk.

"Vandaag vallen meestal de jonge gasten af. Als je de banken verbreedt, kan je hen er wel bij pakken. Dan zitten ze bij die tactische besprekingen, voelen ze die emoties bij winst én verlies en doen ze gewoon sneller veel meer ervaring op", aldus Head of Football Dimitri De Condé.

Pro League

Het verhogen van het aantal bankzitters is momenteel nog geen item op de Raad van Bestuur van de Pro League. Maar dat zou de volgende weken wel kunnen veranderen volgens de krant. En zo zou Kompany opnieuw een voortrekkersrol spelen.

Poll: Vind jij het aantal wisselspelers verhogen een goed idee?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022