'Onderzoek wijst uit: Onthutsende vaststelling over Club Brugge en de VAR'

'Onderzoek wijst uit: Onthutsende vaststelling over Club Brugge en de VAR'
Maandag 07 maart 2022 - 21:15   I   door Redactie

De arbitrage is de laatste maanden en zeker weken niet meer uit het nieuws te slaan. En dat heeft een reden. Zeker als je op onderzoek uitgaat.

Dat is ook wat voetbaljournalist Koen Frans deed. Als Beerschot-watcher voor De Gazet van Antwerpen ploos hij uit tot welke conclusies het Referee Department dit seizoen kwam door na elke speeldag de betwistbare beslissingen onder de loep te nemen.

En die waren vrij schokkend. Want volgens dat Referee Department gingen de scheidsrechters en de VAR dit seizoen (minstens) zeventien keer de mist in. En daarbij werd Beerschot maar liefst vier keer in het nadeel gesteld.

Maar omdat de journalist elke beslissing onder de loep nam kreeg hij ook zicht op het aantal keer dat de andere Jupiler Pro League-clubs in het voor- of nadeel werden gesteld. Opvallend: Club Brugge werd drie keer bevoordeeld.

Poll: Schrik je van deze conclusies?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024