Club Brugge domineert tegen tienkoppig Seraing met nieuwkomer als uitblinker

Zaterdag 05 maart 2022 - 22:33   I   door Redactie

Union won eerder op de avond al tegen KV Kortrijk. Club Brugge kon dus maar beter winnen tegen promovendus Seraing. Na één helft was de wedstrijd al gespeeld.

Seraing-Club Brugge 0-5

Na drie minuten trof Club Brugge al meteen raak. Skov Olsen kwam goed naar binnen en trapte de bal mooi in de verste hoek. Sterk begin van blauw-zwart. Dietsch stond tot op het half uur pal op pogingen van Vanaken, Buchanan en Lang. Op het half uur moest hij zich toch opnieuw omdraaien.

Bij een afgeweerde hoekschop kwam de bal voor de voet van Rits. Die trapte koel de 0-2 binnen. Club Brugge bleef dreigen, maar een vijftal minuten voor rust kregen we dan toch eens Seraing te zien. Mikautadze kon op een hoekschop aan de tweede paal bijna besluiten, maar de hoek was te scherp.

Enkele minuten later ging Cachbach stevig door met een tackle op Odoi. Na het bekijken van de beelden gaf scheidsrechter Van Driessche rood. Net voor de rust profiteerde Club van het overtal. Skov Olsen trapte een voorzet/schot, maar de bal week af in doel. 0-3 en match gespeeld.

In de tweede helft ging Club Brugge op cruisecontrol naar het eindsignaal. Zonder veel moeite prikte Dost er in de 73ste minuut nog eentje bij. Skov Olsen was deze keer de aangever. Zeven minuten voor tijd zette de Deen de kers op de taart. Na een mooie een-twee met Vanaken knalde de nieuwkomer de bal tegen de netten.

Bij Club zullen ze ongetwijfeld balen dat Deniz Undav eerder op de avond op het nippertje nog de drie punten bezorgde aan Union. De kloof tussen Union en Club Brugge blijft zeven punten. Blauw-zwart moest amper moeite doen om de drie punten zaterdag binnen te halen.

Poll: Is Seraing de zwakste ploeg uit 1A?