Union herpakt zich en zet Club op tien punten na wereldgoal tegen Kortrijk

Zaterdag 05 maart 2022 - 20:21   I   door Redactie

Union trok zaterdag uiteraard als leider naar het Guldensporenstadion. Voor de Unionisten was winst belangrijk om de druk weer bij Club te leggen. Bij KV Kortrijk moest er gewonnen worden om nog kans te maken op de top acht.

Kortrijk-Union 2-3

Kortrijk begon gretig aan de wedstrijd en dat loonde ook. Na acht minuten wipte Moreno de bal over Moris, maar Kandouss bracht in eerste instantie nog redding om daarna uit te pakken met een rampzalige pass in de voeten van Selemani. De Comorees had maar binnen te trappen. 1-0 voor de thuisploeg.

Enkele minuten later pakte Teuma uit met een verraderlijke vrije trap. Doelman Ilic pakte in extremis nog uit met een knappe redding en duwde de bal tegen de deklat. Een minuut later was het toch raak. Na een ingestudeerde hoekschop kwam de bal bij Nielsen. Die twijfelde niet en trapte over de grond binnen.

Tien minuten na de rust was Union de gevaarlijkste ploeg. Nieuwkoop kopte goed in op een voorzet van Lapoussin, maar Ilic pakte opnieuw uit met een save. Het kon echter niet blijven duren. Kandouss zette zijn blunder recht en kopte een vrije trap van Nielsen hard binnen.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw Selemani die voor de thuisploeg het verschil maakte. Na een knappe één-twee met Henen trapte hij de bal vanuit een scherpe hoek tegen de netten. Net voor tijd was daar eindelijk Deniz Undav. Hij draaide weg buiten de zestien en schilderde de bal heel knap in de kruising.

Zo zette Union Club Brugge voorlopig weer op tien punten. De spelers van blauw-zwart weten wat hen te doen staat tegen Seraing. De druk wordt zo weer wat groter voor de troepen van Alfred Schreuder.

Poll: Terechte overwinning voor Union?