Francky Dury straks mogelijk nieuwe trainer van Union: "Het kan raar lopen"

Francky Dury straks mogelijk nieuwe trainer van Union:
Vrijdag 25 februari 2022 - 20:15   I   door Redactie

Het is ondertussen twee maand geleden dat Francky Dury ontslagen werd bij Zulte Waregem. Maar zelfs op zijn 64ste wil hij zo graag opnieuw aan de slag als hoofdtrainer.

De vraag is of hij op zijn leeftijd en vooral met zijn laatste negatieve avontuur bij Essevee nog wel goed in de markt ligt. Nog niet eens zo gek lang geleden kon hij naar Club Brugge, Lille en Wolfsburg, maar volgens Het Nieuwsblad passeert die trein niet meer.

“Dat weet je niet, het kan raar lopen", weerlegt Dury die stelling. "Misschien komt er binnenkort nog wel iets interessants op mijn pad. Ik wil niks uitsluiten, maar ik ga me niet in het eerste het beste project storten. Als ik ergens aan de slag ga, moet het de juiste beslissing zijn."

"Ik wil een club die een herkenbare identiteit heeft. Een visie." Maar in de veronderstelling dat de Belgische topclubs niet op Dury zitten te wachten, lijkt hij enkel in het buitenland terecht te kunnen. “Dat is te kort door de bocht", vindt de West-Vlaming.

Klasse

"Neem nu Felice Mazzu: hij ging weg bij KRC Genk en zette vervolgens een stapje terug naar 1B, bij Union", haalt Dury een voorbeeld aan. Dat die club nu meteen zo veel indruk maakt, is volgens hem te danken aan een herkenbaar verhaal en een prima aanwerving.

"Hoe die club functioneert, dat is klasse", zingt hij verder de lof van de promovendus. En opvallend, als Het Nieuwsblad stelt dat Union toch niet aan Francky Dury gaat denken als Mazzu vertrekt, steigert hij. “Jij zegt dat..." De toekomst zal het uitwijzen.

Poll: Denk je dat Dury opnieuw aan de slag gaat in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Union  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Lille  I  Wolfsburg

zondag 3 juli 2022

zaterdag 2 juli 2022

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022