Fans kunnen het niet geloven: "Anderlecht moet titel afgeven aan Club Brugge"

Fans kunnen het niet geloven:
Maandag 21 februari 2022 - 08:30   I   door Redactie

In de nasleep van operatie Propere Handen kwam er ook mogelijke matchfixing in 2014 naar boven. Waarvan de rechtszaak wel eens verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben.

En dat is te danken aan gewezen Standard-voorzitter Roland Duchâtelet die wil bewijzen dat zijn club zwaar benadeeld werd en dat Anderlecht zijn titel in 2013-2014 bekomen is door matchfixingpraktijken, meer bepaald het uitdelen van Rolex'en voor de match tegen KRC Genk

In De Witte Duivel gaat journalist François Colin daar dieper op in. En de man heeft een verrassende theorie met een verbluffende uitkomst. "De klacht gaat Standard geen titel opleveren, maar indien de Rouches hun gelijk kunnen aantonen wordt... Club Brugge kampioen."

"Anderlecht komt in dat geval uiteraard niet meer in aanmerking en KRC Genk verliest de drie punten van de overwinning tegen Club Brugge. Die drie punten gaan dus naar Club Brugge, dat daardoor op 51 punten eindigt: en dat zijn 2 punten meer dan Standard met 49."

Verboden

De redenering is niet eens zo gek, want geld (of een Rolex) als aanmoedigingspremie geven om te winnen is in ons land verboden. Als de rechter oordeelt dat er effectief stront aan de knikker is en de voetbalbond de reglementen strikt toepast, zou blauw-zwart dus een titel kunnen bijschrijven.

Poll: Naar wie moet de titel als er iets bewezen wordt?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024