'Dít zal Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois voor altijd blijven achtervolgen'

'Dít zal Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois voor altijd blijven achtervolgen'
Woensdag 16 februari 2022 - 15:30   I   door Redactie

Het zijn gouden tijden voor het Belgische voetbal op internationaal vlak. De Rode Duivels staan al lang op nummer één en sterkhouders als Courtois en De Bruyne maken elk jaar kans op Champions League-winst.

Alleen is hen dat nog niet gelukt en de grote vraag is óf het ook wel zal lukken. Dat frustreert ook Olivier Deschacht die daar in een triple-interview met Marc Degryse en Johan Boskamp in Het Laatste Nieuws verder op ingaat.

"Courtois en De Bruyne moeten toch ooit eens de Champions League winnen? Het zou zonde zijn mocht hen dat niet één keer lukken", aldus Deschacht. "Zij hebben al alles gewonnen op clubniveau, behalve de Champions League. Dat blijft je achtervolgen. Tenzij je met je land een prijs pakt."

Marc Degryse pikt daar meteen op in. "Hun prestaties staan nog niet in verhouding met hun status. Kijk naar hoe dikwijls de Fransen, de Spanjaarden en de Italianen de Champions League gewonnen hebben. En onze Belgen? Wij zijn toch de nummer één van de wereld met de Rode Duivels?"

Finale

Afwachten maar of ze in eerste instantie de finale kunnen halen. Manchester City heeft de horde van de achtste finale alleszins al genomen, met een 0-5 in de heenmatch tegen Sporting Lissabon. Real Madrid zal in de return uit zijn pijp moeten komen na het nipte verlies op PSG.

Poll: Denk je dat Courtois en De Bruyne ooit de Champions League zullen winnen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  PSG  I  Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024