Barcelona voltrekt een fenomenaal mirakel, Dortmund maakt achterstand ruimschoots goed

Woensdag 08 maart 2017 - 22:40   I

Barcelona is tegen PSG net tekort gekomen om de 4-0 uit de heenwedstrijd uit te wissen. Het kwam 3-0 voor te staan, maar slikte daarna een dodelijk tegendoelpunt. Dortmund kon wel een achterstand uitwissen tegen Benfica.

Barcelona - PSG 6-1

3' Suarez 1-0, 40' Kurzawa (own) 2-0, 50' Messi (pen.) 3-0, 62' Cavani 3-1, 88' Neymar 4-1, 90+1' Neymar (pen.) 5-1, 90+5' Roberto 6-1

De Catalanen zaten al snel op rozen na een doelpunt van Suarez in de derde minuut. PSG werd helemaal weggedrukt en kon offensief niets brengen. Net voor rust devieerde Kurzawa de bal in eigen doel na een mooie ingeving van Iniesta: 2-0.

Na rust ging Barcelona op dat elan verder. Meunier struikelde ongelukkig en liet Neymar zo vallen. Messi trapte de penalty knap binnen. Op het halfuur was er de doodsteek voor Barcelona. Cavani fusilleerde van dichtbij Ter Stegen. Neymar maakte nog de 4-1 met een prachtige vrije trap, en meteen daarna versierde Suarez een strafschop. Neymar zette hem feilloos om.

Barcelona had nog één doelpunt nodig en zette nu alles op alles. Zelfs doelman Ter Stegen ging mee. In het absolute slot bezorgde Sergi Roberto Barcelona een delirium: hij scoorde zowaar nog de 6-1. Zo verspeelde PSG een 4-0-voorsprong, nog nooit eerder vertoond in de Champions League.

Borussia Dortmund - Benfica 4-0

4' Aubameyang 1-0, 59' Pulisic 2-0, 61' Aubameyang 3-0, 85' Aubameyang 4-0

Dortmund heeft geen problemen meer gekend met Benfica. De Duitsers verloren de heenwedstrijd weliswaar met 1-0, maar hadden vanavond de schaapjes al snel op het droge. Aubameyang kon al in de vierde minuut binnen koppen. Na twee snelle doelpunten van Pulisic en Aubameyang in de tweede helft was het helemaal voorbij voor Benfica. In het slot zette Aubameyang nog de kroon op het werk met zijn derde doelpunt.