Eigen sterspeler haalt uit en beledigt blauw-zwart: "Club Brugge is een stap terug"

Eigen sterspeler haalt uit en beledigt blauw-zwart:
Vrijdag 28 januari 2022 - 22:00   I   door Redactie

Sinds Anderlecht is weggezakt is Club Brugge de norm in het Belgische voetbal. Maar daar is niet iedereen van overtuigd. En deze keer komt de kritiek verrassend uit eigen hoek.

Want in een interview met de RTBF haalt Loïs Openda serieus uit naar zijn Brugse werkgever. De aanvaller kon als jeugdspeler niet doorbreken wordt nu al voor het tweede seizoen verhuurd aan het Nederlandse Vitesse, waar hij het uitstekend doet.

Waardoor een terugkeer van de vlotscorende belofteninternational naar blauw-zwart komende zomer een logisch gevolg zou zijn. Maar dat ziet de 21-jarige spits absoluut niet zitten. Nieuw is dat niet, maar met zijn uitspraken beledigt hij zijn moederclub toch serieus.

"Als er in het tussenseizoen een ploeg passeert waardoor ik een toptransfer kan maken, dan zal ik dat doen. Maar terugkeren naar Club Brugge zou een stap terug zijn." Kan tellen als uitspraak als je nog eigendom bent van blauw-zwart. Maar nog was Openda niet uitgeraasd.

Vergist

"Bij Vitesse begon mijn carrière echt", vervolgde hij. "Mijn passage in Brugge was zowat een mislukking. Ik kreeg niet veel minuten en maakte niet veel doelpunten. Als je kijkt naar wat ik nu doe, dan kan je misschien zeggen dat Club zich vergist heeft." Afwachten wat dat komende zomer geeft.

Poll: Kan je de frustratie van Openda begrijpen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Vitesse

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022