Anderlecht kan het niet aanzien en ondergaat ware lijdensweg tegen Cercle

Woensdag 26 januari 2022 - 22:55   I   door Redactie

Als het tegen zit, zit het ook tegen. Anders kan je de wedstrijd van Anderlecht tegen Cercle Brugge niet omschrijven. Het leverde dan ook een pijnlijke nederlaag op.

Anderlecht-Cercle Brugge 0-2

Op voorhand kon paars-wit wel raden dat het moeilijk zou worden. Niet voor niets kwam Cercle Brugge afgezakt met zeven overwinningen op acht matchen. En na 25 minuten wist Vincent Kompany ook al dat het moeilijk zou worden om die reeks af te stoppen.

Want dat was het moment waarop de VAR ingreep en de scheidsrechter de gele kaart voor Wesley Hoedt, die Matondo had neergehaald, liet veranderen in een rood exemplaar. Anderlecht dus met tien tegen een pressend Cercle dat nog meer de bovenhand nam.

En tijdens de rust kreeg de thuisploeg nog een extra klap te verwerken toen de ingevallen Delcroix zelf geblesseerd vervangen moest worden. Maar het kon nog erger, want ook Amuzu sukkelde met een blessure. Een ongeluk komt nooit alleen.

Rabbi Matondo

Die overdosis pech werd in minuut 68 ook op het scorebord uitgedrukt. Rabbi Matondo, die in de eerste helft al twee keer dicht bij een doelpunt kwam, fusilleerde Van Crombrugge met een geweldig schot. In de slotfase besloot hij op de paal, waarna Kanoute de rebound binnenschoot.

0-2 en boeken toe. Goed voor een nieuwe stunt van Cercle Brugge, dat ondertussen zelfs al naar een zevende plaats is opgeklommen. Voor Anderlecht is dit puntenverlies een domper, maar in se geen ramp. Omdat paars-wit nog altijd meer dan veilig op de vierde plaats staat.

Poll: Denk je dat Anderlecht play-off 1 nog uit handen geeft?