Schandaal breekt los: 'Geheime informatie van Club Brugge gelekt aan Antwerp'

Schandaal breekt los: 'Geheime informatie van Club Brugge gelekt aan Antwerp'
Woensdag 26 januari 2022 - 20:00   I   door Redactie

Voetbal is oorlog. De quote van het Nederlandse icoon Rinus Michels is niet alleen van toepassing op het veld, maar ook ernaast. Met nu Club Brugge en Antwerp als treffend voorbeeld.

In Brugge heeft een 36-jarige Antwerpenaar zich voor de strafrechter immers moeten verantwoorden voor hacking, heling, misbruik van vertrouwen en schending van de privacy. Als consultant van Club Brugge zou hij bij zijn overstap naar... Antwerp gevoelige informatie hebben meegenomen.

Als burgerlijk ingenieur was hij sinds 2015 betrokken bij het Personal Performance Center van Club. Zo verfijnde hij de computermodellen waardoor uiteindelijk het 'Club Lab' is ontstaan, een tool dat blauw-zwart op termijn zelfs in staat moet stellen om blessures te voorspellen.

Op het moment dat Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zou vernomen hebben dat de man zijn diensten had aangeboden bij Antwerp-voorzitter en aartsrivaal Paul Gheysens werd de samenwerking in 2017 abrupt beëindigd.

Vete

De Bruggelingen beweren nu dat hij tijdens de opzegperiode duizenden documenten met gevoelige informatie, zoals trainingsplannen en medische gegevens van spelers, zou hebben overgezet op een laptop die hij van Antwerp gekregen had. 

De man pleit over de hele lijn onschuldig en stelt dat hij een slachtoffer is van de verregaande vete tussen Club Brugge en Antwerp en meer bepaald Bart Verhaeghe en Paul Gheysens. Ook het Openbaar Ministerie vraagt de vrijspraak.

Poll: Denk je dat de beschuldigingen kloppen?

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022