'Anderlecht wordt schaakmat gezet en ziet sterkhouder definitief vertrekken'

'Anderlecht wordt schaakmat gezet en ziet sterkhouder definitief vertrekken'
Woensdag 26 januari 2022 - 08:00   I   door Redactie

Anderlecht speelt woensdagavond een belangrijke match tegen Cercle Brugge. Want als paars-wit wint, dan loopt het al acht punten uit op zijn naaste achtervolgers.

En daarvoor wordt in eerste instantie opnieuw gekeken naar Joshua Zirkzee. De Nederlander zorgde op het veld van KV Mechelen ook al voor de verlossing en wordt steeds belangrijker voor Anderlecht. Lukas Nmecha achterna.

En het staat zo goed als vast dat de aanvaller met een transfer ook na het seizoen in de voetsporen van Nmecha zal treden. Het Laatste Nieuws stelde de vraag aan Willem Van Hanegem waar Zirkzees plafond ligt. 

Het antwoord van het Nederlandse icoon was duidelijk: "Bij Bayern wordt het moeilijk, maar Joshua kan zo mee bij een Europese topclub." En dat is voor de krant genoeg om te concluderen dat Anderlecht zo mogelijk schaakmat wordt gezet.

Boven budget

Bayern München, van wie Anderlecht hem huurt, lijkt komende zomer bereid mee te werken aan een definitieve transfer. Alleen ligt de marktwaarde van Zirkzee intussen op acht miljoen euro, ver boven het budget van Anderlecht. En dus is paars-wit na Nmecha nog een goudhaantje kwijt.

Poll: Denk je dat Zirkzee mee kan bij een Europese topclub?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge  I  Bayern München

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022