'Goalgetter Vanzeir doet déze Belgische topclub hopen op droomtransfer'

'Goalgetter Vanzeir doet déze Belgische topclub hopen op droomtransfer'
Dinsdag 25 januari 2022 - 17:00   I   door Redactie

Dante Vanzeir heeft de wind in de zeilen. Hij presteert wedstrijd na wedstrijd en dat leverde hem ook een selectie op bij de Rode Duivels. Sterkhouders mogen pas na het seizoen bij Union vertrekken en dat opent perspectieven voor Belgische topclubs.

De statistieken van Vanzeir bij Union zijn duizelingwekkend. Hij scoorde maar liefst 35 keer en gaf 17 assists in 51 wedstrijden. Zo zorgt hij gemiddeld minstens voor één doelpunt per wedstrijd. Zo'n cijfers kunnen niet veel spitsen voorleggen.

KRC Genk liet hem in 2020 definitief vertrekken naar Union. Daarvoor verhuurden ze de goalgetter aan Beerschot en KV Mechelen. De Limburgers zullen ondertussen toch spijt hebben van zijn vertrek, want dat blijkt nu dus een enorme blunder.

Terugkeer

Bij TVL Sportcafé liet de 23-jarige aanvaller zich uit over een terugkeer naar Genk. "Genk is geen afgesloten hoofdstuk. Je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Terugkeren via de grote poort? Waarom niet? Ik heb nooit een wrang gevoel gehad tegenover Genk", vertelde hij.

Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde ondertussen geschat op 5,5 miljoen euro. Genk bedong ook een doorverkooppercentage bij de transfer, waardoor ze de prijs nog wat kunnen drukken. In de zomer kunnen de Limburgers dus hun slag slaan en hem terughalen naar de plek waar het voor hem allemaal begon.

Poll: Zie jij Vanzeir volgend seizoen terugkeren naar Genk?

TAGS  I  KRC Genk  I  Union  I  Beerschot  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024