Dries Mertens krijgt lik op stuk en wordt zwaar onder druk gezet bij Napoli

Dries Mertens krijgt lik op stuk en wordt zwaar onder druk gezet bij Napoli
Maandag 24 januari 2022 - 08:30   I   door Redactie

Dries Mertens is bij Napoli aan een derde of vierde jeugd bezig. Hij scoort en strooit met assists en hoopt daarmee een verlengd verblijf af te dwingen. Maar dat blijkt toch niet zo eenvoudig.

Tegen hekkensluiter Salernitana was hij in de 4-1-zege opnieuw goed voor een doelpunt en een assist, wat maakt dat hij sinds eind november al aan zeven goals zit. Ruim voldoende om een nieuw contract (het huidige loopt af in juni) af te dwingen, zou je zo denken, maar dat ziet Napoli anders.

De club moet immers bezuinigen en dan past een vernieuwde overeenkomst aan dezelfde voorwaarden niet in de plannen. Dus speelt Napoli het spel hard. Dat blijkt uit de woorden van trainer Luciano Spalletti na de wedstrijd, die Mertens met de rug tegen de muur zette wat betreft een nieuwe overeenkomst.

"We hebben een alerte voorzitter die altijd een sterke ploeg wil bouwen", citeerde Sporza de coach. "Hij houdt zich bezig met de contracten. Als een speler bij de club wil blijven, dan zal hij de voorwaarden van de club moeten aanvaarden." Verminderde voorwaarden dus. Het woord is nu aan Mertens.

Poll: Vind je dat Mertens moet tekenen aan verminderde voorwaarden?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels

vrijdag 27 mei 2022

donderdag 26 mei 2022

woensdag 25 mei 2022