Duidelijk oordeel na topper Union-KRC Genk: 'Limburgers werden bestolen'

Duidelijk oordeel na topper Union-KRC Genk: 'Limburgers werden bestolen'
Maandag 24 januari 2022 - 07:30   I   door Redactie

Het is dit seizoen zelden gebeurd dat er ophef was rond een wedstrijd van Union, maar zondag was het toch van dat. Velen stoorden zich eraan dat de leider in extremis nog een strafschop kreeg en zo alsnog kon winnen met 2-1.

Want over de zogezegde fout op Union-spits Undav op de rand van de zestienmeter werd én getwijfeld of het überhaupt wel een overtreding was én of het zelfs wel in het strafschopgebied was. Ook door Tim Pots, huisref van Het Laatste Nieuws.

"Jammer dat de match zo beslist werd, want ik vond dat geen penalty waard", stelt Pots in de krant. "Maar de VAR kon niet tussenkomen want het ging niet over een clear error. Fluit Verboomen niet, dan is er niets aan de hand – waar de meesten zich wel in konden vinden, denk ik."

"Vraag is ook of de duwfout binnen de zestien is gemaakt", vervolgt de ex-scheidsrechter. "Ik mag maar hopen dat de VAR dat goed heeft bekeken, want ik had de indruk dat het erbuiten was – al kon ik dat zelfs na tien keer kijken niet met zekerheid zeggen."

Licht

"Nu, als Undavs teen de lijn raakte bij de duwfout, dan moest de bal wel op de stip. Maar nogmaals: ik vond die licht toegekend.” Waarmee Pots het gevoel van KRC Genk en dat van de neutrale voetbalfan vertolkte, namelijk dat de Limburgers bestolen werden.

Poll: Vind jij dat Genk bestolen is?

TAGS  I  Union  I  KRC Genk

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022