Iedereen door het dolle heen over Thomas Vermaelen: "Dat is ongezien"

Iedereen door het dolle heen over Thomas Vermaelen:
Zaterdag 22 januari 2022 - 20:30   I   door Redactie

Thomas Vermaelen wordt de nieuwe assistent van bondscoach Roberto Martinez. Hij overwoog nog enkele aanbiedingen vanuit binnen- en buitenland, maar koos ervoor om zijn schoenen aan de haak te hangen.

En dat hoeft niet te verbazen, want hij volgde een speciale trainerscursus bij de Rode Duivels. Daar was hij één van de beste leerlingen van de klas. Directeur van de KBVB-trainersschool Kris Van Der Haegen was zwaar onder de indruk van Vermaelen.

"Na de eerste training die Thomas zelf opstelde, heb ik tegen Roberto Martinez gezegd dat ik dat nog nooit gezien had van iemand die er nog maar net mee bezig was", aldus Van Der Haegen bij Sporza. "Zijn oefeningen kon je zo zetten naast de oefeningen van iemand met een Pro License."

Bewust of niet

Hij speelde al in verschillende grote competities: Nederland (Ajax), Engeland (Arsenal), Spanje (Barcelona) en Italië (AS Roma). Volgens Van Der Haegen is dat een groot voordeel. "Die kruisbestuiving is heel interessant en bewust of onbewust zal hij daar veel van hebben opgepikt", zei hij nog.

Kevin De Bruyne voorspelde in 2020 al dat Vermaelen assistent zou worden. "Hij wordt onze tweede trainer", zei hij toen. Romelu Lukaku vulde aan: "Hij is echt ongelofelijk!" Vermaelen moet er dus samen met Martinez voor zorgen dat de Rode Duivels een sterk WK spelen. Aan geloof geen gebrek.

Poll: Wordt Vermaelen een goede assistent voor Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ajax  I  Arsenal  I  Barcelona  I  AS Roma

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024