Wouter Vrancken snapt niets van Club en Genk: "Ze mogen het stilaan wel weten"

Wouter Vrancken snapt niets van Club en Genk:
Woensdag 19 januari 2022 - 17:45   I   door Redactie

Wouter Vrancken is één van de succesvolste Belgische trainers van het moment. Met KV Mechelen parkeert hij steevast bovenin, bovendien won hij ook al de Beker van België.

En toch zit hij nog altijd - met alle respect - máár bij KV Mechelen. Terwijl recent toch zowel Club Brugge als KRC Genk op zoek waren naar een nieuwe trainer. In een interview in het weekblad Knack is hij duidelijk op de vraag of één van beide clubs hem gepolst had.

"Neen. Of ik dat niet raar vind voor een jonge Belgische coach die het lange tijd goed doet? Dat moeten anderen beoordelen. Ze zouden stilaan wel mogen weten wat ik in mijn mars heb, maar als ze niet aan mij denken, dan is het maar zo. Ik sta er niet te veel bij stil."

Al bljkt uit zijn volgende passage dat hij er wél behoorlijk mee bezig is. "België gaat weinig chauvinistisch om met zijn trainers", sneert hij. "Buitenlanders krijgen alle kansen, terwijl ik op de trainersschool toch meerdere interessante Belgen tegenkwam met ideeën en dadendrang."

Geluk

"Maar als ze de kans niet krijgen, breken ze uiteraard niet door", besluit Vrancken. "Ik heb geluk dat KV Mechelen durfde te kiezen voor een jonge Belg zonder ervaring in eerste klasse." Maar dat hij zich klaar voelt voor een stap hogerop is ondertussen wel duidelijk.

Poll: Denk jij dat Vrancken klaar is voor een stap hogerop?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024