Union gaat met mannetje minder gewoon door op zijn elan tegen Seraing

Dinsdag 18 januari 2022 - 20:50   I   door Redactie

Zaterdag werd de eerste helft tussen Union en Seraing afgewerkt. Door de dichte mist werd na de rust beslist om de wedstrijd te staken. Dinsdag werkten ze de tweede helft af.

Seraing-Union 0-4

Zaterdag stond Union 0-2 tijdens de rust. Undav en Vanzeir scoorden voor de eerste keer allebei in één wedstrijd. Union was de baas, maar Bager kreeg wel rood nadat hij als laatste verdediger een Seraing-aanvaller foutief afstopte.

In de tweede helft die dinsdag werd afgewerkt, was het Seraing dat het meeste balbezit had. Echt dreigen konden ze echter niet. Na een kwartier sleepte Lapoussin de bal in het strafschopgebied. Sambu tackelde, maar raakte eerst de voet van de snelle winger. Penalty.

Teddy Teuma trapte naar de linkerhoek, maar keeper Galjé had dat doorzien en hij pakte uit met een prima redding. Hij kwam echter te vroeg van zijn lijn, waardoor de penalty opnieuw getrapt moest worden. Teuma koos voor de andere hoek en die ging wel binnen. 0-3.

Dan toch Seraing?

Een kwartier voor tijd dan toch eens Seraing. Moris zag een drietal schoten afgeblokt worden. De vierde werd door een verdediger van de lijn gekeerd. Daarna was het opnieuw aan Union. Keeper Galjé kwam te bruusk in op een hoge bal. Hij raakte eerst Vanzeir.

De Cremer gaf in eerste instantie geen penalty, maar door toedoen van de VAR kwam die er wel. Undav zette zo zijn achttiende doelpunt om. Daarmee zet Union Club Brugge opnieuw op zeven punten. De promovendus speelt komend weekend thuis tegen KRC Genk.

Poll: Pakt Union dit seizoen de titel?