'Genk baalt en ziet wedstrijd tegen KV Mechelen in het water vallen'

'Genk baalt en ziet wedstrijd tegen KV Mechelen in het water vallen'
Dinsdag 18 januari 2022 - 16:00   I   door Redactie

KV Mechelen wou afgelopen weekend de wedstrijd tegen OHL laten uitstellen, maar de Kalendercommissie weigerde dat voorstel. Een forfaitnederlaag dreigt. Nu heeft de Pro League op vraag van KV Mechelen het reglement aangepast.

En het heeft er alle schijn van dat de wedstrijd tussen KRC Genk en KV Mechelen uitgesteld zal worden. Elke club kan binnen de 24 uur na de goedkeuring van het nieuwe reglement drie doelmannen aanduiden. Uitstel kan als twee doelmannen positief testen.

Maar één van de doelmannen moet wel aan bepaalde criteria voldoen. Zo moet de doelman de meeste speelminuten verzameld hebben voor zijn huidige club of het moet de doelman zijn die de laatste officiële competitiewedstrijd speelde voor zijn huidige club.

B-lijst

Als KV Mechelen Wenssens op de lijst zet én als Coucke nog steeds positief is, kunnen ze dus uitstel vragen. Vroeger kon een club ook uitstel vragen als men zeven positieve spelers had, die minstens 30% van de tijd gespeeld hebben. Dat moesten spelers van de A-lijst zijn. Nu mogen die spelers ook van de B-lijst zijn.

Het is een mogelijkheid dat Coucke plots negatief test, maar vermoedelijk zal dat nog niet het geval zijn. Dan zal KV Mechelen natuurlijk niet twijfelen en de wedstrijd laten uitstellen.

Update

Het is nu ook bevestigd door Sporza dat de wedstrijd niet zal doorgaan. De Kalendermanager heeft het verzoek van KV Mechelen aanvaard.

Poll: Terecht dat ze de regels versoepeld hebben?

TAGS  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  OHL

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022