Gert Verheyen weet wie plaats moet ruimen voor Noa Lang: "Híj natuurlijk!"

Gert Verheyen weet wie plaats moet ruimen voor Noa Lang:
Dinsdag 18 januari 2022 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge haalde het zaterdag van STVV met 2-0. Blauw-zwart moest het wel doen zonder Noa Lang. Hij was geschorst na zijn rode kaart in de derby tegen Cercle Brugge. De vraag is hoe Schreuder Lang zal inpassen in zijn team.

Volgens Gert Verheyen staat het al vast wie zijn plaats zal moeten afstaan. "Buchanan natuurlijk!", zei hij bij Het Nieuwsblad. Tajon Buchanan sloot tijdens de winterstage aan en mocht al meteen debuteren tegen STVV. "Geweldig kon je zijn wedstrijd niet noemen", vindt Verheyen.

"Als Noa Lang de plaats inneemt van Buchanan, dan zal hij in balbezit vrij kunnen aanvallen. Over links, zeker, maar Schreuder geeft zijn offensieve spelers ook de vrijheid om van positie te wisselen, zoals bondscoach Roberto Martinez doet bij de Rode Duivels", weet de analist. 

Opstelling

Alfred Schreuder koos zaterdag voor een 3-5-2-opstelling met Clinton Mata en Tajon Buchanan als wingbacks. "Op een bepaald moment zal Lang door het centrum aanvallen en Vanaken of De Ketelaere over links. Dus daar sta je met je 3-5-2 waarin Lang zogezegd de linkerwinger is", sloot Verheyen af.

Club krijgt enkele zware wedstrijden voorgeschoteld. De volgende speeldag moet blauw-zwart naar Standard en enkele dagen later nemen ze het thuis op tegen leider Union. Een kleine week later volgt de eerste halve finale tegen AA Gent.

Poll: Een logische redenering van Verheyen?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV  I  Rode Duivels  I  Standard  I  Union  I  AA Gent

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022