'Mogelijk drama voor Club over licentie: Mannaert en Verhaeghe moeten opstappen'

'Mogelijk drama voor Club over licentie: Mannaert en Verhaeghe moeten opstappen'
Maandag 17 januari 2022 - 07:00   I   door Redactie

Operatie Propere Handen zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de eersteklasseclubs en dan vooral hun bestuurders. Met koppen die rollen om de licentie te redden.

Dat is wat Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws uitbrengen. "Die kans zit erin, want als een verdachte effectief veroordeeld wordt én in dienst is van de betrokken club, staat in het nieuwe bondsreglement dat die club geen licentie krijgt."

Letterlijk gaat het over een passage dat een voetbalclub geen licentie krijgt als 'een verbonden juridische entiteit minder dan drie kalenderjaren voor de licentieaanvraag is veroordeeld wegens witwassen, mensenhandel of bendevorming', of exact wat verdachten in de zaak ‘Propere Handen’ riskeren.

Onder verbonden juridische entiteit wordt verstaan 'elke entiteit, welke direct of indirect over tien procent of meer van de stemrechten beschikt'. Onder deze definitie vallen ‘Propere Handen’-verdachten zoals Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe en -CEO Vincent Mannaert.

Minimum drie jaar

Maar ook Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat, AA Gent-directeur Michel Louwagie en Standard-voorzitter Bruno Venanzi. "Zij zullen bij een eventuele veroordeling dus aandelen moeten verkopen — tot ze minder dan tien procent bezitten — of ze op naam moeten zetten van familie of zakenpartners", stellen HLN en VTM.

"Het belangrijkste is echter dat ze zouden een stap opzij moeten zetten als voorzitter, directeur of CEO plus bovendien uit het bestuur moeten stappen voor minimum drie jaar." Hun besluit: "Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Michel Louwagie en/of Bruno Venanzi die opstappen om hun club niet in gevaar te brengen? Het kán."

Poll: Vind je dat de reglementen strikt moeten worden toegepast?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Standard  I  Charleroi

dinsdag 17 mei 2022

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022