Genk zet na winterstop meteen revival in en laat Beerschot geen enkele kans

Zondag 16 januari 2022 - 22:47   I   door Redactie

Het verhaal van KRC Genk tegen Beerschot in de afsluiter van de 22ste speeldag was dat van David tegen Goliath. En je had niet eens de eindstand nodig om de rolverdeling zelf in te vullen.

KRC Genk-Beerschot 4-1

Beerschot is zelfs geen vogel voor de kat meer, maar een dood vogeltje. Net als op Anderlecht was de wedstrijd aan de rust al gespeeld met een dubbele voorsprong op het scorebord.  Hrosovsky en Ito tekenden voor een oververdiende 2-0. Na de pauze hetzelfde spelbeeld.

Maar doelpunten bleven aanvankelijk uit, al knalde Ito wel op de lat. Uiteindelijk was het Bongonda die in minuut 78 op strafschop voor de 3-0 zorgde. En ongelooflijk maar waar, vóór Nemeth Genk in de toegevoegde tijd een vierde goal bezorgde, slaagde Beerschot er via Noubissi zelfs nog in een eerredder te scoren.

Poll: Zie je Genk nog de top vier halen?