Bevrijde Bas Dost uit zijn frustraties en haalt zwaar uit naar Philippe Clement

Bevrijde Bas Dost uit zijn frustraties en haalt zwaar uit naar Philippe Clement
Zondag 16 januari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge zette de terugronde zaterdag uitstekend in met een 2-0-zege tegen STVV en hetzelfde kan gezegd worden van Bas Dost die opnieuw in de basis stond en meteen scoorde. Waarmee hij zijn grote gelijk haalde.

Vooral dan ten opzichte van Philippe Clement, onder wie hij naar het achterplan verdwenen was. Maar met zijn landgenoot Alfred Schreuder als nieuwe trainer lijkt de aanvaller opnieuw in ere hersteld. En of dat deugd doet.

Bij Het Laatste Nieuws liet de Nederlander zijn frustraties over Clement dan ook de vrije loop. "Voor de winterstop was ik niet gelukkig" stelde hij droog. "Of ik vaak met de trainer gebabbeld heb? Weinig… Daar kan ik ook wel weer van genieten, want ik ben niet zo ‘van het praten."

Waarna hij tot de kern van de zaak kwam: "Ik wil gewoon hard trainen. En dan worden er keuzes gemaakt. Of hij kiest voor mij, of hij kiest niet voor mij en dan is dat ook goed. Het gaat mij om met respect behandeld worden… en dat respect, dat is er nu weer." Een serieus verwijt richting zijn ex-trainer.

Mentaal

"Ik wil er verder niet zoveel over uitweiden, want dat heeft geen zin. Alleen is het geen leuke periode geweest", besluit Dost. "Als ik nu niet presteer, dan ga ik er toch vanuit dat ik ook naast de ploeg val. Alleen heb ik gewoon héél erg weinig gespeeld. En dat is mentaal lastig, ja."

Poll: Snap je Dost?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV  I  AS Monaco

dinsdag 17 mei 2022

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022